[Hemsida] [Brf-direkt] [Skicka vykort] [Tipsa ditt nätverk]

En dag, ett land, en kramp
Av Ledaren  FinansTidningen - 13 juni 2001

Börje Ramsbro friades i Högsta domstolen i går. I tidigare instanser har han dömts enligt personuppgiftslagen (PUL) för att han överhuvudtaget nämnt ett antal personer på nätet (som han ansåg hade berövat honom hans företag). HD tog sig ur situationen genom att kalla Ramsbros skriverier för "journalistisk verksamhet", och sådan är undantagen från PUL. Rättsläget är fortfarande oklart och löst. Rättslöst.

En annan som också är "friades" i går - det väcks inte ens åtal - är den tyskbördige ingenjör som greps under buller och bång och förhördes om spioneri i februari. ABB låter honom återgå till jobbet i Ludvika. Pinsamt för Säpo. Och pinsamt för oppositionens partiledare som ylade av harm för att de inte blev informerade när gripandet begav sig, och höll på att ställa till en internationell incident.

Svensk Handel och Ica-handlarna meddelade i går att man i konflikträdd stil bestämt sig för att flytta (!) halloween några dagar så att spektaklet inte sammanfaller med allhelgonahelgen. Återstår väl att se om kunderna är lika flata som säljarna. Det är ju inte alldeles givet att det är handeln som bestämmer när halloween inträffar.
Trustorhärvans bortsprungne huvudman Joachim Posener tycks ha lokaliserats. Till Irak.

Göran Persson vill stänga profitjägarna ute från vården. Däremot är han mer positiv till non profit-organisationerna. De är han väl van vid från Rörelsen. Som HSB. HSB är en så framgångsrik icke vinstgivande organisation att föreningarna flyr de dryga avgifterna.

HSB:s vd i Stockholm, Ulrik Fällman, har nu tvingats (för att förekomma TV 4) berätta det mesta om när han köpte en tomt i Nacka. Han köpte den av ett bolag som ägs gemensamt av HSB och Skanska, och han betalade en femtedel (450 000 kronor) av vad granntomten nu bjudits ut för (2 250 000).

En bra affär är en bra affär.
Apropå bra affärer så meddelade riksdagen i går att ledamöterna snart bara ska få pengar för utlägg som de faktiskt presenterar kvitton för. En innovation.
SL tänker förresten höja priset på 30-dagarskortet med 50 kronor. Sossarna vill därför köra tunnelbanereklamen "Signalfel, Elwe" (trafiklandstingsrådet Elwe Nilsson). Men det får de inte för ansvariga reklamsäljaren More Group. Avtalet med SL medger ingen SL-negativ reklam.

Slutligen - det är Connex som sköter trafiken i tunnelbanan. I ett pressmeddelande i går berättar Connex att ett gäng skattinstruktörer ska färdas längs de gröna och röda linjerna mellan klockan 13 och 16 i dag. Marknadschefen Torborg Chetkovich säger:
"Nu testar vi även detta för att erbjuda kunderna ett mervärde på deras resa med oss."

Mervärde? Det skulle kännas mer befogat med instruktörer om det inte redan fanns så skrattretande mycket att garva åt.
På www.skattaistockholm.nu presenteras en av instruktörerna som "Skrattinstruktör,Kundaliniyogalärare och Soundhealer".
Sluta nu.
Man får ju kramp.

Ledaren

FinansTidningen
Copyright

Tack besöket och välkommen åter!
Hemsida